Дайджест (покупка в Интернете)

• Автор теми Автор теми Спалах
  • Дата створення Дата створення

Спалах

Scout
Повідомлення
112
Репутація
14
На прохання спраглих до знань роблю детальну інструкцію по купівлі в мережі.

Розпочнемо з того, що для оплати покупок і ніштяків в інеті Вам знадобиться платіжна \ кредитна картка. Зараз дуже багато банків, які пропонують цілий букет різних карт, тому обрати буде не проблема. Я, наприклад, взяв картку в «Юнікредіт». Керувався при цьому такими параметрами:
1) Зручність (як швидко гроші надходять, наскільки лояльні тарифи тощо).
2) Близькість банку. Можна знайти афігєзну контору, але Ви ж не захочете топати у буревій \ дощ \ армагєдон, щоб покласти кілька баксів на рахунок, так? Обирайте таким чином, щоб банк був якомога ближче до Ваших місць знаходження.
3) Розторопний персонал. Не остання умова. Іноді дурний саппорт може тільки заплутати Вас і погіршити ситуацію. Якщо бачите, що в банку сидить коза або баран, які ні гу-гу, краще не ризикуйте. Збережете нерви та час. Я це на своєму досвіді знаю.
Картка робить близько 10-14 днів. З собою візьміть паспорт і код. Цього вистачить для продажу душі.
Отже, Ви обрали банк і картку. До речі, беріть краще візу, а то у мастеркарда є одна особливість – його «код безпеки» не може бути вимкнутий банком. А ця фігня може заключити і фіг Ви зможете щось оплатити. Я мав картки Мастеркард від «Райффайзен банку». Так вони кожного листопада (протягом 3-ох років) вони так глючили. Банк міг лише поспівчувати і відкрити нову картку. З готовою карткою можна дєйствувать-злодєйстувать.
Тепер реєструємося на сайті PayPal. Для цього вносимо інфу з картки. Після цього пейпел знімить з неї 1,5 у.о.. Ця операція матиме спеціальний код, який можна дізнатись у Вашому банку. Можна подзвонити для цього або взяти виписку. Вищезгаданий код вноситься у спеціальне поле і вуаля Ви в системі!
Реєструємось на Ібеї. Все легко і просто. Але про нього я розповім у наступному випуску мого надзвичайно важливого дайджесту.

Ібей та інші злачні місцини.

Ну, картку зробили, рахунок поповнили, в пейпелі зареєструвались. Тепер можна витрачати гроші. А найкращє гроші витрачати на „Ebay“. Тут можна придбати від нових шкарпеток до старих авіаносців.
Спочатку реєструємось. Вносимо потрібну інформацію – проблеми тут навряд виникнуть. Легко також розібратись також в основних інструментах купівлі. У покупців на аукціоні їх три:
1. „Bid“ – зробити ставку. Клієкаємо на синю кнопочку і вписуємо потрібну суму у відповідне віконце. Якщо матимете найвищу ставку щодо цього лоту, то ібей проінформує спеціальним написом «You are highest bidder». Аналогічно буде, якщо ставка буде не найвища. Тоді напис буде червоним. До речі, різницю в ставках легко визначити по сумі, яку пропонує ввести система. Наприклад, якщо треба ввести 13 доларів і 30 центів, то досить ввести приблизно доларів 14, щоб отримати найвищу ставку. Якщо різниця між сумою аукціона і ставки в 2 долари, то хтось забив дуже немаленьку цифру. Кидайте відразу більше 20-30, хоча це не гарантія.
2. “Make offer“ – зробити пропозицію. Клікаємо і переходимо в меню, де треба внести суму, котру не шкода віддати за річ. Зазвичай селлєри ставлять певний поріг, що не дає проходити зовсім низьким ставкам. Отже, ввели цифри і натиснули “submit offer”. Продавець має право відповісти протягом 48 годин. Він також може надіслати контрпропозицію, яку можна прийняти або ні.
3. “Buy now“ – купити зараз. Тут все зрозуміло. Клікаєш, підтверджуєш свій намір покупки і готово.
Після виграшу або купівлі чекаємо на інвойс. Ібей автоматично генерує їх відразу після виграшу чи купівлі, але чекайте або просіть на інвойс від самого селлєра. Такі інвойси матимуть точні поштові витрати.
Прийшов наш інвойс. Йдемо оплачувати. Це можна зробити через „purchase history“ в акаунті. Оплачувати можна відразу кілька товар або кожен окремо. Клікаємо на “pay”, переходимо в пейпел і там підтверджуємо оплату. Все, тепер (якщо все ок) залишається дочекатись посилку.
Варто сказати про способи самозахисту. Покупці і продавці можуть відкривати скарги. Але про це в ж наступному випуску нашого дайджесту.

пп акуел вообще или хз что это: при оплате на ибее с долларовой снял еще доп комиссию 7,3% :lets_think:
миленько

а я тебе, балбєса, попереджував про подвійну конвертацію, а ти не вірив
пп тут ніпричому, це банк чудить

Five-faced, за метлой следи, пожалуйста
оно и в грн снимает по другому курсу

ну значить ти ващє вєзунчик
взагалі жодних проблем з оплатою через пп гривневою картою

ну значить ти ващє вєзунчик
взагалі жодних проблем з оплатою через пп гривневою картою
А это не ПП чудит, а именно ебай. Столкнулся с тем, что даже если в настройках акаунта пп указано оплачивать счёт в валюте без конвертации, то при оплате на ебае эти настройки игнорируются! Потому что наебай ввели свою систему выбора конвертации, где по умолчанию попадёшь на двойную конвертацию и пофиг как настроен пп!

Причём в акаунте ебая навсегда выставить правильный режим негде, и нужно выбирать при каждой оплате!

А это не ПП чудит, а именно ебай. Столкнулся с тем, что даже если в настройках акаунта пп указано оплачивать счёт в валюте без конвертации, то при оплате на ебае эти настройки игнорируются! Потому что наебай ввели свою систему выбора конвертации, где по умолчанию попадёшь на двойную конвертацию и пофиг как настроен пп!
это странно ибо я плачу без комиссии если счёт ставят в баксах. Оплата через сбербанковскую долларовую или рублёвую. Один фиг - никакой двойной.

это странно ибо я плачу без комиссии если счёт ставят в баксах. Оплата через сбербанковскую долларовую или рублёвую. Один фиг - никакой двойной.

последние месяца 2 опция конвертации выбирается, но ибей/пп ее спрятал достаточно не юзерфредли
и подобная хрень работает как-то раз через 3
при этом, именно вчера опция конвертации "временно не работала", но если предыдущий раз сняли 3%, то вчера 7

п.с. на это жалуются даже те люди, которые работают посредниками покупок через сша не один год, но это не всем дано понять

Правильно, это если счёт ставят в $. Но Ебэй последние две моих покупки по умолчанию выставил счёт в грн. Я попал на двойную конвертацию не взирая на мои настройки ПП !

Но Ебэй последние две моих покупки по умолчанию выставил счёт в грн
+ если платить в грн с гривневой карты, то курс, естественно тоже левый

долларовая карта позволяет просто уберечь основную сумму хоть на время от дурного курса

Farmotron прав, причем такая хрень уже давненько. Я сначала одуплить не мог, потому что в основном сижу на ebay через мобильное приложение, а там такой опции вообще нету! Только когда списывали деньги, прозревал. Потом зашел с ПК, и нашел-таки причину, эти твари действительно по умолчанию каждый раз сбрасывают на оплату гривнами с уплатой 3%. :banghead:

итак:

- совершил покупку на ибее на $36,7
- конвертация на стороне банка (покупка через долл карту) по-прежнему "временно недоступна" (причем, это только на ибее выдает эту проблему)
- ибей предложил снять 1040,76 грн (с любой карты - грн или долл)
- оплатил с грн, при этом пришлось подать заявку на то, чтобы приват разрешил "возможную двойную конвертацию на стороне магазина" - в противном случаи просто не проходил платеж, банк его оценивал как рискованный и заворачивал
после открытия такой возможности все заработало как часы
при этом сняло 1075,63 грн

итого покупка обошлась $38.4 вместо $36,7 (курс на момент оплаты был 28.011)

еще раз кратко для удобства понимания:

покупка $36,7
ибей предложил 1040,63 грн = $37,15
снял 1075,63 грн = $38,4

Все, как у меня. С тем только отличием, что я заявку не подавал, а плюнул и купил доллары с гривневой карты на долларовую. Есть такое ощущение, что эти опции конвертации теперь вообще не будут доступны, и вдобавок к бешеному курсу придется платить эти %.
Но мы ведь терпеливый народ, схаваем и это.

Все, как у меня. С тем только отличием, что я заявку не подавал, а плюнул и купил доллары с гривневой карты на долларовую. Есть такое ощущение, что эти опции конвертации теперь вообще не будут доступны, и вдобавок к бешеному курсу придется платить эти %.
Но мы ведь терпеливый народ, схаваем и это.

пффф
я перед этим перевел доллары в грн (изначально так должно было быть дешевле) :lol:
но зато теперь "буду знать"
но вопрос: схуяле отсутствует эта возможность конвертации именно только на ибее?

опция оплаты долларовой картой в долларах на ибее опять доступна
фууух :happy:

Назад
Зверху