домік для барбі (с)

потрібна допомога з конфігурацією полиці
  • Автор теми Автор теми Five-faced
  • Дата створення Дата створення

Five-faced

Banned
Стать
чоловік
Адреса
Lemberg
Повідомлення
3 024
Репутація
538
була колись ідея: в нову хату - хорошу і велику полицю для ботів
хата найближчим часом якось не світить, при таких цінах на ботів - так точно)

тому, вже на вчора треба зробити полицю на кусок вільної стіни)
розміри приблизно 160х80. можна більше, можна менше. зрозуміло, само собою, що чим більше тим краще в плані вмістити ботів і мати запас на майбутніх, але це не головне

банальних досок не хочеться, скляних кубів - хочеться, але нема на то місця. хочеться.. а от тут і проблема. ідей в мене на щось оригінальне нема практично і уявлення як це ПОВИННО виглядати теж не дуже

що мало би бути:
дві-три полки на мастерпісів/класіків або конів/автоботів
скляні дверки - пилюка маст дай
і... всьо. не густо

порадьте, накидайте фоток якщо є, ідей з власного і не власного досвіду. від самого елементарного до вичурно креативного

от наприклад, яка глибина полиці "оптимальна"?

Опис
потрібна допомога з конфігурацією полиці
по досвіду замовленої шафки під мою колекцію - глибина не має бути більшою 30см, максимум 40см - якщо в один/два ряди ставити - такі шафи роблять з кріпленням до стіни - можуть впасти, але якшо полиця - і так все очевидно

стосовно скла - найкращий варіант
ще рекомендовано приклеїти LED-стрічки для підсвітки - коштують лед-и не так вже і дорого, проте еффект :up:

одразу ж на скляні дверцята - замочки (на перспективу )))

Fu Rai, дай фото, а?

к слову, я тут недавно понял почему Егору так дёшево продали набор стен и полов. Просто оказывается китайцы давно стали копировать эти комплекты. И ценник где то по 15-20уе за комплект c учётом доставки. Если брать скопом то ясен пень дешевле. Ну и от состояния ещё зависит конечно...

Лично я хотел бы иметь вот такой домик

15348644945_61ec71544a_o.jpg

ну а остальные варианты (включая как у меня)
15819981602_9836e6d629_o.png

15819981672_77f5f76bcf_o.png

15401087750_b6191807fc_o.jpg

Самый сложный вопрос это как сделать чтоб пыль за стекло не попадала...

стеллажи там весьма дешёвые. белый дсп стоит очень немного и стеллажи можно собрать буквально за пару тысяч рублей. Но вот выглядеть это будет кошмарно т.к. белый цветв мебели чаще всего не сочетается никак и ни с чем кроме больничной палаты.

а ещё смотрю и думаю - вот жеж гигантизм блин! когда то Юникрон и Праймус казались огромными глыбами и чуть ли не самыми крупными тушами вообще. А щаз глядишь так на полки эти и какие то они потерявшиеся на фоне Плекса, мастерписов и гештальтов... Про Макса уж молчу. На первой фотке всего около 60 фигурок, но они уже заняли почти 2/3 от стены комнаты...

Плекс к слову хоть и бестолковый в дупель, но почему то всё равно порой очень цепляет. Парадокс.

А домик да - домик было бы круто(( Я вот тоже мечтаю(( мой стафф в однушку точно не влезет - нужна отдельная комнатка в домике

Добавлено через 5 минут
Самый сложный вопрос это как сделать чтоб пыль за стекло не попадала...
однажды я видел самый странный вариант решения этой проблемы. Какой то мужик на западном англоязычном форуме поступил весьма кардинально - просто замуровал полки вместе со стаффом то ли герметиком то ли жидкими гвоздями... в общем он писал что это вариант из серии - хочешь достать - разбей стекло.

Имхо мужик спятил. Я бы советовал просто наклеить на бортик шкафа специальную В- или P-образную ленту липкую. Она даёт где то 3мм (ну или больше если надо) мягкого отступа и в принципе может легко закрыть щель между стеклом и корпусом. Заодно и погасит звук закрытия дверцы.

Випадково попав в неті на такий варіант:
27456119d1406476214-timesynchs-collection-new_display.jpg

А від пилюки дверку зсередини утеплювачем паралоновим обробити можна.

Ну братцы, я себе хочу чисто стеклянные дверцы, потому как моих малышей, через бортик дверцы из ДСП даже видно не будет(((

своєї шафи?
трохи пізніше, але в мене аж зовсім не така - мені дружина замовила на свій смак і розсуд:
була проблема з місцем, того шафа з ОСБ плити, глибока (під 50 см) і досить вузька (теж під 50 см) - при таких пропорціях в глибині ботів погано видно, зате вирішене в такий спосіб питання доступу дитини до стафа )) - скляні дверцята з замочками

а те що я описав вище - то мій проект на майбутнє :happy:
п.с. доречі, уей курс доллара зменьшить потік стафа, зате дозволить робити вибір більш прискіпливо, не піддаватися емоціям при покупці - не буде спонтанних покупок, і до всього цього ще й додасть можливості виділити більше грошей і часу на створення саме повноцінної шафки мрії )

всім дякую за варіанти. поки що зі всього показаного оприділився з тим що:
- висота і глибина однієї полиці орієнтовно повинна бути ~30см
- самі полиці - скляні

вже не мало

всім дякую за варіанти. поки що зі всього показаного оприділився з тим що:
- висота і глибина однієї полиці орієнтовно повинна бути ~30см
- самі полиці - скляні

вже не мало

в мене були до шафи скляні полиці, а стінки з ОСБ (стандарна книжкова шафа, нічого надзвичайного)- цього замало, тобто візуально виходить просто простір між стінками знизу до верху
краще стінки теж скляні

сім дякую за варіанти. поки що зі всього показаного оприділився з тим що:
лучше высоту полки не менее 40см. Сможешь располагать стафф лесенками.
и Серый прав - стеклянные полки очень помогают. Они дают больше света нижним ярусам. А вот внешние стенки лучше стеклом не крыть как по мне. Ударопрочности это не прибавит, да и красиво совместить стенку и дверцу вряд ли выйдет. К тому же крепить полки заколебёшся. В общем универсальный вариант - шкаф из дерева/ДСП/МДФ + стеклянные полки и стеклянные дверцы с тонкой рамкой.

лучше высоту полки не менее 40см. Сможешь располагать стафф лесенками.
и Серый прав - стеклянные полки очень помогают. Они дают больше света нижним ярусам. А вот внешние стенки лучше стеклом не крыть как по мне. Ударопрочности это не прибавит, да и красиво совместить стенку и дверцу вряд ли выйдет. К тому же крепить полки заколебёшся. В общем универсальный вариант - шкаф из дерева/ДСП/МДФ + стеклянные полки и стеклянные дверцы с тонкой рамкой.

не соглашусь насчет стеклянных стен: если их не самому делать - никаких запар там нету - все делают очень просто превосходно (посмотри в магазах с всякими побрякушками бижутерными)
а дерево/МДФ/ОСБ только в случаи широкого варианта шкафа - иначе просто грубым выглядит

брр, шось я трохи заплутався між тим що варто і тим що виходить
розмір полиць обмежений досить

якщо робити висотою по 40см, то це 2 яруса і все. може більше і не треба, але найбільше що там стоятиме це МП-10 і мегатрон тієї ж висоти (26см). решта все делюкси і вояджери. при висоті полиць 30см ОПу буде тіснувато напевно, але скляні полиці цей момент нівелюють.

глибину теж прийдеться скоротити до 25см, бо так чи інакше вмажусь голову в неї:stupid:

щодо стінок то теж схиляюсь до скляних. якщо скажімо приміщення дозволятиме і треба буде ще одну полицю таку саму, то їх легко і симпатично можна буде сумістити.

лишається "підлога" і "стеля". якщо вже все таке скляне, прозоре і гламурне, то і тут варто було б.. хоча тут все залежатиме від конструкції

якщо робити висотою по 40см, то це 2 яруса і все. може більше і не треба, але найбільше що там стоятиме це МП-10 і мегатрон тієї ж висоти (26см). решта все делюкси і вояджери. при висоті полиць 30см ОПу буде тіснувато напевно, але скляні полиці цей момент нівелюють.

глибину теж прийдеться скоротити до 25см, бо так чи інакше вмажусь голову в неї
гляди, не помню показывал я тут фото или нет - это то что я щаз сделал благодаря лесенкам Егора. Я имею ввиду такой вариант размещения к примеру дэлюксов.
DSC_5490_800.jpg

DSC_5489_800.jpg

брр, шось я трохи заплутався між тим що варто і тим що виходить
розмір полиць обмежений досить

глибину теж прийдеться скоротити до 25см, бо так чи інакше вмажусь голову в неї:stupid:

щодо стінок то теж схиляюсь до скляних. якщо скажімо приміщення дозволятиме і треба буде ще одну полицю таку саму, то їх легко і симпатично можна буде сумістити.

лишається "підлога" і "стеля". якщо вже все таке скляне, прозоре і гламурне, то і тут варто було б.. хоча тут все залежатиме від конструкції

Обов'язково продумай хто і як будуть стояти і до того як зробиш полички (особистий досвід )))
Полички не мають бути однаковими по висоті - Можна зробити наприклад дві секції по 45 см, а поряд - три по 30 типу так:
Ї____Ї_________Ї
Ї_МП_Ї_________Ї
Ї____Ї_________Ї

Я так розумію в тебе буде висяча шафка?
Стінки краще не робити всі зі скла - принаймні мають бути міцна задня стінка та бокові/нижні, залежно від того, до яких будуть кріпитися дверцята.
Щодо "лєсєнок", то це для глибоких шафок більше підходить. При глибині 25 см. і обмежений висоті багато не намостиш.

Обов'язково продумай хто і як будуть стояти і до того як зробиш полички (особистий досвід )))
Полички не мають бути однаковими по висоті - Можна зробити наприклад дві секції по 45 см, а поряд - три по 30 типу так:
Ї____Ї_________Ї
Ї_МП_Ї_________Ї
Ї____Ї_________Ї

Я так розумію в тебе буде висяча шафка?
Стінки краще не робити всі зі скла - принаймні мають бути міцна задня стінка та бокові/нижні, залежно від того, до яких будуть кріпитися дверцята.
Щодо "лєсєнок", то це для глибоких шафок більше підходить. При глибині 25 см. і обмежений висоті багато не намостиш.

оо, корисні поради, є над чим подумати. дяк!

кеп, що саме з словосполучень "полиця на кусок вільної стіни" і "розміри приблизно 160х80" тобі не зрозумілим є?

та я про те, як виглядають продукти інших
може щось надихне

Добавлено через 23 секунды
рілакс і проігноруй

Появилась возможность влепить в интерьер небольшую полочку для книг/трансформеров.
Эскиз был готов уже давно, но всегда(как и сейчас) все упиралось в стекла.Полка будет состоять из 2-х частей приблизительно 70*70 и 60*60
Главные критерии: защита от пыли и замок. Есть 2 идеи:
1 - Старого советского образца.
- плюсы - нахлест стекол защищает от пыли, по бокам можно прилепить уплотнитель или прицепить такие же направляющие как и вверху/внизу.
- минус - непонятно как и куда прилепить замочек, немного неудобно размещать что-то в центре и его не очень хорошо видно.
1270581310_2.jpg
2 - Дверцы открывающиеся стандартным способом для дверей.
- Плюсы - замочки, удобно, красиво все смотрится
- минусы - щели со всех сторон
F7140.jpg

134459411242875300.jpg

Прошу помощи, совета, поделиться опытом

по поводу замочков в дверцы нахлестом - есть такие, которые стопорят обе одновременно, ставятся посредине
более детально не опишу - нужно искать, сам вживую такое видел

может хоть картинку? ато я не совсем понял что искать.

Назад
Зверху