Дайджест (покупка в Интернете)

Спалах

Scout
Повідомлення
112
Репутація
14
На прохання спраглих до знань роблю детальну інструкцію по купівлі в мережі.

Розпочнемо з того, що для оплати покупок і ніштяків в інеті Вам знадобиться платіжна \ кредитна картка. Зараз дуже багато банків, які пропонують цілий букет різних карт, тому обрати буде не проблема. Я, наприклад, взяв картку в «Юнікредіт». Керувався при цьому такими параметрами:
1) Зручність (як швидко гроші надходять, наскільки лояльні тарифи тощо).
2) Близькість банку. Можна знайти афігєзну контору, але Ви ж не захочете топати у буревій \ дощ \ армагєдон, щоб покласти кілька баксів на рахунок, так? Обирайте таким чином, щоб банк був якомога ближче до Ваших місць знаходження.
3) Розторопний персонал. Не остання умова. Іноді дурний саппорт може тільки заплутати Вас і погіршити ситуацію. Якщо бачите, що в банку сидить коза або баран, які ні гу-гу, краще не ризикуйте. Збережете нерви та час. Я це на своєму досвіді знаю.
Картка робить близько 10-14 днів. З собою візьміть паспорт і код. Цього вистачить для продажу душі.
Отже, Ви обрали банк і картку. До речі, беріть краще візу, а то у мастеркарда є одна особливість – його «код безпеки» не може бути вимкнутий банком. А ця фігня може заключити і фіг Ви зможете щось оплатити. Я мав картки Мастеркард від «Райффайзен банку». Так вони кожного листопада (протягом 3-ох років) вони так глючили. Банк міг лише поспівчувати і відкрити нову картку. З готовою карткою можна дєйствувать-злодєйстувать.
Тепер реєструємося на сайті PayPal. Для цього вносимо інфу з картки. Після цього пейпел знімить з неї 1,5 у.о.. Ця операція матиме спеціальний код, який можна дізнатись у Вашому банку. Можна подзвонити для цього або взяти виписку. Вищезгаданий код вноситься у спеціальне поле і вуаля Ви в системі!
Реєструємось на Ібеї. Все легко і просто. Але про нього я розповім у наступному випуску мого надзвичайно важливого дайджесту.

Ібей та інші злачні місцини.

Ну, картку зробили, рахунок поповнили, в пейпелі зареєструвались. Тепер можна витрачати гроші. А найкращє гроші витрачати на „Ebay“. Тут можна придбати від нових шкарпеток до старих авіаносців.
Спочатку реєструємось. Вносимо потрібну інформацію – проблеми тут навряд виникнуть. Легко також розібратись також в основних інструментах купівлі. У покупців на аукціоні їх три:
1. „Bid“ – зробити ставку. Клієкаємо на синю кнопочку і вписуємо потрібну суму у відповідне віконце. Якщо матимете найвищу ставку щодо цього лоту, то ібей проінформує спеціальним написом «You are highest bidder». Аналогічно буде, якщо ставка буде не найвища. Тоді напис буде червоним. До речі, різницю в ставках легко визначити по сумі, яку пропонує ввести система. Наприклад, якщо треба ввести 13 доларів і 30 центів, то досить ввести приблизно доларів 14, щоб отримати найвищу ставку. Якщо різниця між сумою аукціона і ставки в 2 долари, то хтось забив дуже немаленьку цифру. Кидайте відразу більше 20-30, хоча це не гарантія.
2. “Make offer“ – зробити пропозицію. Клікаємо і переходимо в меню, де треба внести суму, котру не шкода віддати за річ. Зазвичай селлєри ставлять певний поріг, що не дає проходити зовсім низьким ставкам. Отже, ввели цифри і натиснули “submit offer”. Продавець має право відповісти протягом 48 годин. Він також може надіслати контрпропозицію, яку можна прийняти або ні.
3. “Buy now“ – купити зараз. Тут все зрозуміло. Клікаєш, підтверджуєш свій намір покупки і готово.
Після виграшу або купівлі чекаємо на інвойс. Ібей автоматично генерує їх відразу після виграшу чи купівлі, але чекайте або просіть на інвойс від самого селлєра. Такі інвойси матимуть точні поштові витрати.
Прийшов наш інвойс. Йдемо оплачувати. Це можна зробити через „purchase history“ в акаунті. Оплачувати можна відразу кілька товар або кожен окремо. Клікаємо на “pay”, переходимо в пейпел і там підтверджуємо оплату. Все, тепер (якщо все ок) залишається дочекатись посилку.
Варто сказати про способи самозахисту. Покупці і продавці можуть відкривати скарги. Але про це в ж наступному випуску нашого дайджесту.

Re: Дайджест

Довольно таки интерестная статья. Давай, ждем продолжения!

главная процедура впереди - ЕБЕЙ - УУууу)))))

что написал - хз((

Оо, круто!! Детально написал ! Молодца!!

Изверг (сокращение от "извращенец"):D

Апдейт!

да уж, еще бы русский вариант был бы полезен)

Виконав всі інструкції крок за кроком, як написано. Замовлення на ББТС зробив - написали your order has been shipped, типу всьо ОК. Але стосовно Пейпела є питання: в мене на картці є гроші, а в аккаунті пейпела зараз написано Баланс 0,00 ЮСД. Чи треба ще якось із картки на рахунок перекидати гроші? Чи коли мені знадобиться оплатити інвойс із єбея, воно все якось само устаканиться?

Виконав всі інструкції крок за кроком, як написано. Замовлення на ББТС зробив - написали your order has been shipped, типу всьо ОК. Але стосовно Пейпела є питання: в мене на картці є гроші, а в аккаунті пейпела зараз написано Баланс 0,00 ЮСД. Чи треба ще якось із картки на рахунок перекидати гроші? Чи коли мені знадобиться оплатити інвойс із єбея, воно все якось само устаканиться?
на балансе в пейпеле всегда 0 будет. грубо говоря, работает все так: деньги на ибее снимаются непосредственно с карточки через пейпел, который выступает трансферером и чем-то типа гаранта. в общем, лишь бы на карточке были деньги.

Спасибо за ликбез :). Попробую чё-нибуть заказать!

очень полезный топик :) спасибо!

ВРОДЕ БЫ ВСЁ ПОЛУЧИЛОСЬ, ОСТАЛОСЬ ДОЖДАТЬСЯ КОГДА ПРИВЕЗУТ!

вопрос - зарегался я на пейпале - но на счете пейпала денег не пишут - это ничего страшного? потому что на самой карте которую я завел допустим 30 баков - дальше только перейти во вкладку отправить платеж и все? что делать - не хочу ошибку допустить))

вопрос - зарегался я на пейпале - но на счете пейпала денег не пишут - это ничего страшного? потому что на самой карте которую я завел допустим 30 баков - дальше только перейти во вкладку отправить платеж и все? что делать - не хочу ошибку допустить))

У меня тоже пишет по нулям, но ничего, платежи проходят норм. Когда прод выставляет инвойс - просто клацаешь "оплатить", "далее", "ОК" и в том же духе - там интуитивно понятно. Я так понял баланс пишет у тех, кто может принимать платежи через пейпел (и снимать, соответственно), а мы - не можем, потому что у нас такая страна :).

У меня тоже пишет по нулям, но ничего, платежи проходят норм. Когда прод выставляет инвойс - просто клацаешь "оплатить", "далее", "ОК" и в том же духе - там интуитивно понятно. Я так понял баланс пишет у тех, кто может принимать платежи через пейпел (и снимать, соответственно), а мы - не можем, потому что у нас такая страна :).
инвойс - это типа письмо на почту с пометкой pay now?

инвойс - это типа письмо на почту с пометкой pay now?

Если на И бэй, У меня не через почту вроде бы, а прямо на страничке, где мои неоплаченные заказы. Там тоже есть Pay Now. Может и через почту тоже что-то такое есть - просто я не пользовался.

ну я оплатил заказ получился, единственное что меня волнует это правильно ли я адрес ввел)) так правильно?
Andrew Golota
ul. Malynovskogo, dom №, kv № (№-это в смысле цифра такая то)
Kyiv Kyivska oblast 04212
Ukraine

да вроде как все правильно. только имя можно тоже просто транслитом писать

да вроде как все правильно. только имя можно тоже просто транслитом писать
а есле русскими буквами все написать? они я так понял просто копируют данные и отправляют куда написано по индексу? иле не

лучше транслитом

ну тогда исправлю)) спасибо

еще вопрос - пишет такое на почту
Shipping address - unconfirmed
Andrew Golota
ul. Malynovskogo, dom №, kv №
Kyiv, KYIVSKA OBLAST
04212
Ukraine
но отправлено - это нормально?

да

фух - отлегло, сенкс

давно не отписывался) заказанная посылка пришла в течении 2 недель с момента отправки - все люкс)) моя довольный):cool:

а что делать если пишет"May not ship to Ukraine"?
и что это?"BillMeLater New customers get $10 back on 1st purchase.Subject to credit approval."???
и вообще есть продолжение этой сстатьи... так сказать для чайников?

Назад
Зверху